Η Κεραμική τέχνη στο χθες και στο σήμερα

Μια τέχνη με διαχρονικότητα που δεν έπαψε ποτέ να ασκείται έως σήμερα.Μια πρωτόγονη τέχνη συνυφασμένη με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου. Μια τέχνη που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και που είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς την ηλικία της. Η πρώτη ύλη από την οποία κατασκευάζονται τα κεραμικά είναι από τη γη (χώμα) που μαζί με το νερό και το ψήσιμο (φωτιά) καθιστούν αυτό το υλικό ένα φυσικό προϊόν. Η κεραμική σήμερα βρίσκει μεγάλη απήχηση σε διάφορες μορφές από τη χρηστική, διακοσμητική και εικαστική χρήση. Τα σχήματα, τα χρώματα καθρεφτίζουν έναν ολόκληρο κόσμο.

Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω μοναδικά κοσμήματα μέσα από την κεραμική, η οποία θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία να μου φαντάζει μια πολύ ιδιαίτερη και γοητευτική Τέχνη.

Από τη δημιουργία της κοινωνίας, εμείς ως άνθρωποι πάντα πιέζαμε προς τη δημιουργία αντικειμένων ομορφιάς και επιθυμίας. Έτσι, με περιορισμένη τεχνολογία, οι άνθρωποι, με την ευρηματικότητα και την επινοητικότητα τους χρησιμοποιούσαν υλικά γύρω τους. άργιλος, λάσπη, άμμος, νερό και φωτιά, για να δημιουργηθεί μια ευέλικτη, σχεδόν κρυσταλλική ουσία που είναι σκληρή, εύθραυστη, ανθεκτική στη θερμότητα, ανθεκτική στη διάβρωση και που μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, δηλαδή κεραμική.

H σχεδιαστική μας φιλοσοφία εστιάζει επίσης στο πώς να συγχωνεύσουμε το παρελθόν με το παρόν με σχετικό τρόπο για να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Επομένως, με τις πολυάριθμες χρήσεις του, την ευέλικτη ομορφιά του και τη βιώσιμη αντοχή του, θεωρήσαμε απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κεραμικό στα κοσμήματα μας. Η χρήση κεραμικών στα σχέδιά μας έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε συλλογές εμπνευσμένες από το Art Deco και το κίνημα Bauhaus. Το κάναμε σκόπιμα, καθώς αυτές οι περίοδοι έφεραν επανάσταση στη χρήση εναλλακτικών υλικών.

 

 

Η συλλογή μας με κεραμικές πέτρες σε διάφορους χρωματισμούς δείχνει έναν από τους πιο μοναδικούς τρόπους ενσωμάτωσης κεραμικών σε κοσμήματα. Συνδυάστε τις ολόλευκες  κεραμικές πέτρες με το total black look  για ένα κομψό και παράλληλα μοναδικό outfit. Το κολιέ με τις γήινες αποχρώσεις είναι ένα κομψό σχέδιο με το οποίο θα εντυπωσιάσετε σε κάθε έξοδο σας.  Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τα κολιέ με τις μεγάλες κεραμικές πέτρες είναι μια κομψή ερμηνεία του κεραμικού και η σωστή επιλογή για να αναδείξει το προσωπικό σας στυλ.

Τα κεραμικά κοσμήματα είναι μια ανοδική τάση στο χώρο της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Ανακαλύψτε την ολοκαίνουργια συλλογή μας για να προσθέσετε μια πινελιά κεραμικής στα κοσμήματά σας.